Design Challenge

Design the near future family member of Edison the Petit, by adding a playful and useful function, while fitting the brand Fatboy.

Solution

Om ervoor te zorgen dat de lamp van Fatboy – Edison the Petit – toekomstbestendig wordt, hebben we de lamp spraakgestuurd gemaakt. De gebruiker kan door simpele spraakcommando’s de lamp besturen. Daarnaast kan de lamp draadloos opgeladen worden en de accu vervangen worden.

Prototype

Tijdens het ontwerpproces zijn verschillende prototypes gemaakt. Hierdoor konden we de technische werking valideren alsmede gebruikersonderzoek uitvoeren.

Technology

Door introductie van een RGB LED, stelt het herontwerp de gebruiker instaat om de licht temperatuur te wijzigen. Daarnaast is de lamp draadloos op te laden doormiddel van het toevoegen van verschillende oplaadspoelen. Als laatste is Eddy uitgerust met offline spraakherkenning waardoor de lamp spraak gestuurd is.

Sustainability

The huidig versie van de Edison the Petit werkt met een accu die opgeladen kan worden met een USB-C kabel. Er is geen mogelijkheid om de accu te vervangen als deze niet meer functioneert. Tijdens het herontwerpen van de lamp hebben we gefocused op een duurzamer alternatief. Door de gebruiker in staat te stellen om de batterij te vervangen, zijn we erin geslaagd om de CO2 uitstoot significant te verlagen.