Ontmoet Flip, de vriendelijke robot. Flip is een educatieve robot die kinderen introduceert in de wereld van de robotica. Door te experimenteren met verschillende configuraties, leren kinderen over robot gedrag en programmeren. Flip is modulair, dit wil zeggen dat hij bestaat uit verschillende delen die uitgewisseld kunnen worden. Het hoofd deel van flip is de core. De core heeft vijf gaten, waarvan vier aan de zijkant van zijn lichaam. In deze gaten kunnen drie verschillende ledematen worden bevestigd: wielen, been-wielen of ster-wielen. Kinderen kunnen zoveel, tot een maximum van vier, of zo weinig ledematen bevestigen als ze willen. Op deze manier leren kinderen wat elke configuratie voor effect heeft op het gedrag van Flip.

Maar net als mensen, is Flip niets zonder zijn hart. Boven op de core zit het vijfde gat. Dit gat, met zijn specifieke vorm kan een hart ontvangen. Als Flip tot leven komt, licht het hart op en laat het de hartslag van Flip zien. Er zijn vier verschillende harten met elk een eigen emotie. Door de harten te wisselen, kunnen kinderen Flip programmeren. Flip kan reageren op zijn omgeving, hij kan reageren op geluid, licht en naderende voorwerpen. Als Flip bang is zal hij rondrennen op zoek naar een veilig plek, terwijl Flip zal dansen als hij blij is.

Minor Project

Flip is ontworpen tijdens mijn minor Robotica van de TU Delft. In een interdisciplinair team bestaande uit twee werktuigbouwkundigen, één elektrotechnicus, één informaticus en één industrieel ontwerper – ik. Binnen het project ben ik verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van Flip, het interactie ontwerp, de architectuur en de productie van Flip. Aan het einde van de minor is een prototype gemaakt.

[responsive-slider id=110]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.