Mijn naam is Alex Klootwijk, industrieel ontwerper. Het analyseren van problemen en komen tot creatieve oplossingen is wat ik elke dag wil doen. Samen met anderen werken aan de toekomst. Waarbij ik er voor wil zorgen dat deze innovaties nu en in de toekomst duurzaam zijn. Ik wil mijn technische kennis combineren met mijn creativiteit om zo tot duurzame oplossingen te komen. Laten we samen de wereld van morgen vormgeven.

Ik heb gestuurd aan de TU Delft. Daar heb ik mijn bachelor industrieel ontwerpen en mijn master Integrated Product Design afgerond. Hier heb ik geleerd dat de essentie van ontwerpen het oplossen van problemen is. Niet zomaar komen met een oplossing, maar door gestructureerde analyse de beste oplossing vinden. Tijdens projecten begin ik dan ook altijd met het analyseren van het probleem en het bevragen van de probleemstelling. Design Thinking pas ik in elk project toe. 

Projecten waar ik de meeste voldoening uit haal zijn innovatief en vragen om creatieve oplossingen. Het liefst combineer ik mijn kennis van robotica en additive manufacturing (3D printen) met duurzaam en circulair ontwerpen. Deze ontwerpen zet ik dan om in prototypes om zo snel aannames te kunnen testen. 

Als ik niet aan het ontwerpen ben, experimenteer ik in de keuken. Daarnaast maak ik graag muziek – of luister ik ernaar – en zorg voor mijn planten. Op dit moment ben ik bezig met het maken van een hybride escape room. 

Faciliteren van een creatieve sessie.

Op dit moment ben ik ook druk bezig met het opzetten van een bedrijf genaamd Slijpstof. Hier help ik bedrijven met het opzetten van effectieve online vergaderingen. Wij geloven erin dat door meer samen te doen je meer kan bereiken. We helpen bedrijven met het ontwerpen van werkvormen voor het oplossen van hun problemen.

Wil je meer weten? Koffie drinken? Of gewoon een vraag stellen? Neem contact met me op: